Un pas sanatos inainte…

In urma cu cinci ani, Denis Ileana Popescu, intr-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar, spunea: “De mai bine de nouă ani îmi doream sa incep proiectul Pick Me Academy, dar a fost nevoie să devin mamă pentru a doua oară pentru a avea curajul să fac pasul către antreprenoriat.

Am refuzat o ofertă din partea unei multinaţionale pentru o poziţie de director de vânzări pentru că mi-am dat seama că dacă m-aş fi angajat din nou, nu aş mai fi ajuns să incep acest proiect de suflet niciodată.”

Dupa lungi cautari, dorinta ei s-a implinit. Denis a gasit “casa ideala”, a dotat-o cu mobilier specific copiilor de varsta prescolara, a achizitionat cele mai bune materiale aparute pe piata la acel moment si a pornit procesul de recrutare al profesorilor ce aveau sa ghideze pasii micilor invatacei.

Astfel, in august 2014, Denis Ileana Popescu deschide Pick Me Academy, gradinita unica, diferita, in care nevoile copiilor sunt satisfacute din toate punctele de vedere (alimentar, social, personal, emotional, cat si academic).
Pick Me Academy, gradinita si scoala britanica acreditata COBIS, isi incepe activitatea cu copii cu varste cuprinse intre 1 an si jumatate – 6 ani, urmand curriculumul Marii Britanii si al Irlandei de Nord, in prima locatie, situata pe strada Dragos Voda nr. 9, sector 2.

In toamna anului 2016, Pick Me Academy deschide portile celei de-a doua locatii, iar in toamna anului 2018 se deschid portile Scolii Primare Britanice Pick Me Academy.
In prezent in Pick Me Academy sunt inscrisi aproximativ 240 de copilasi.

In proiectul Pick Me Academy, fondatorul a investit peste 450.000 de euro. Ea considera ca provocarile sunt acelasi si acum, dupa mai bine de cinci ani de la deschiderea primei locatii:  recrutarea personalului specializat, cu abordare calda si jucausa, obtinerea multitudinii de autorizatii de avize, cat si mentinerea unui nivel ridicat al actului pedagogic.
Cele trei locatii sunt situate in sectorul 2, foarte apropriate ca distanta. Locatia din strada Dragos Voda, nr. 9 si locatia din Spatarul Nicolae Milescu, nr.55 sunt locatii destinate gradinitei, iar locatia din strada Agricultori, nr. 79 este destinata scolii primare.  Toate  cele trei locatii este sunt aliniate la standardele si normele britanice,  Pick Me Academy fiind acreditata ca scoala si gradinita ce urmareste curriculum Marii Britanii si al Irlandei de Nord.

De la an la an Pick Me Academy devine “a doua casa” pentru un numar tot mai mare de copiii, semn ca parintii aleg cu incredere gradinita/scoala, iar copiii raman fericiti zi de zi, pana la lasarea intunericului.

Coeziunea echipei Pick Me Academy este asigurata de echipa manageriala alcatuita din Denis Popescu, Madalina Postelnicu si Irene Sprintaroiu. Ele se asigura ca Pick Me Academy este locul in care copiii sunt respectati, iubiti, intelesi, alintati, incurajati sa isi dezvolte potentialul innascut, sa “prinda aripi” si sa aiba incredere in fortele proprii.

Copiii “prind radacini sanatoase” inca de la grupele de gradinita fiind sprijiniti sa arate respect, toleranta, pentru sine si pentru ceilalti. Aceste lucruri sunt posibile datorita faptului ca echipa de profesori si educatori iubesc, respecta si sprijina permanent copiii, toti avand o atentie deosebita la nevoile, emotiile si trairile celor mici.

Pick Me Academy devine astfel locul in care copiii sunt stimulati din toate punctele de vedere, locul in care li se pun bazele unei educatii solide de la care pot “zbura” in orice directie ii poarta viata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.