Lumea în miniatură

De cele mai multe ori, atunci când petrecem una sau mai multe zile în casă împreună cu copilașii, acest lucru poate deveni o provocare. Cui nu îi sună cunoscută replica: Și acum de-a ce ne mai jucăm?

Propunerea noastră de astăzi este crearea unei întregi lumi alături de copilașul dvs., o lume în MINIATURĂ însă.

Crearea acestor lumi in miniatură dezvoltă imaginația și creativitatea, fiind o punere în scenă ce ofera stimularea a unuia sau a mai multor simturi in același timp. Copiilor le sunt prezentate, într-un mod concret, diferite zone geografice, diferite medii sau activități, despre care învață în manieră senzorială. Aceste mini-lumi dezvoltă curiozitatea, motricitatea grosieră și cea fină, copilașii fiind atrasși să participe activ, să atingă, să numere, să așeze diferite obiecte puse la dispoziția lor.

Prin intermediul small world, putem crea contexte variate de învățare, petrecând în același timp momente de neuitat alături de copilașii noștri.

Cum putem proceda? Pornim de la micile jucarii din casa noastră și de la domeniile preferate ale copilului nostru, lăsăm imaginația să zboare și….redevenim copii alături de ei! Spre exemplu, punem pe o tava mare mălai, câteva fire de iarbă, un gard improvizat din bețe, câteva animăluțe mici si….gata lumea noastră in miniatură de la fermă!

Gasiti mai jos atașate câteva linkuri utile care vă pot deveni sursă de inspirație!

The Ocean-small world

In the woods

Fairy Wolrd

Galaxy

Roadwork

The farmyard

Rainforest

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.