Să o cunoaștem pe Miss Madă… mică

Spun mica, pentru deși probabil sunt mai mică din punct de vedere al vârstei față de celelalte doamne care profesează în învățământ, sunt mare față de cei cu care îmi trăiesc cele mai frumoase clipe zi de zi, anume copiii.

Provin dintr-o familie modestă care mi-a oferit două viziuni diferite. Mama, care a profesat în învățământ, m-a învățat cu strictețe anumite reguli, iar tatăl m-a învățat înainte de a fi părinte trebuie fii mai întâi prieten. Am luat câte puțin din ceea ce m-au învățat și așa m-am decis asupra carierei mele.

Pick Me a fost familia ce mi-a dezvoltat viziunea plină de responsabilități și mi-a continuat copilăria prin ochii celor mici. Aici am avut ocazia mi simt sufletul înflorind în fiecare zi. Chiar dacă au fost zile în care mintea și fizicul îmi erau epuizate, inima îmi era întotdeauna încărcată de iubire. E genul de iubire pe care numai o “cloșcă” o poate oferi puilor săi. Această iubire provine atât din grija purtată, dar și din întrebarea zilnică “Cum pot fiu mai bună pentru ei?” sau “Oare sunt îndeajuns de bună?”.

Din fericire primesc de fiecare dată răspunsul, constând în îmbrățișări, desene și mesaje dedicate, zâmbete, afecțiune și apelative precum “mama”. Deși la prima vedere acest substantiv aparent comun nu pare decât o referire la persoana parentală, el se conturează și devine o realitate printr-o explicație de tipul “Miss, ți-am zis mama. Dar e ok, nu deranjează te numesc așa”. De multe ori acestea sunt momentele în care îmi dau seama misiunea mea atinge cote maxime și , probabil, în mintea lor sunt mai mult decât o simplă profesoară ce trebuie ofere informații, ci mai de grabă prietenul ce le împărtășește iubire și înțelegere.

Așa cum i-am învățat, iubirea e necondiționată; fie nu respectăm reguli sau nu suntem atenți, Miss are aceeași cantitate de iubire împărțită pentru fiecare în mod egal. Așa , dragi copii, voi sunteți universul nostru. Voi sunteți centrul iubirii și fericii noastre. În lipsa voastră clasa plină de țipete, râsete, alergături și zâmbete imense, e doar o cameră cu mese și scaune ce așteaptă fie însuflețită. Fară voi viață noastră nu ar mai fi colorată. Fară voi am trăi doar în tonuri de gri. Clasa așteaptă așa cum ați lăsat-o… curată, plină de jucării, pregătită fie colorată de sufletele voastre și cu un om care e gata deschidă ușa oricând și dea toată iubirea din univers.

Însă până atunci educația și scoală împing pe o cale botezată “Virtual” ce deschide ușa către inima mea prin niște oglinzi ce poartă chipurile.

Pentru voi,

Miss Madă mare

 

Mădălina Maricoiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.