Un îndemn la cuvinte

 

 ” Cuvintele… au  unele puterea de a atinge inimi, darul de a schimba lumea și puterea să ne șteargă lacrimile. ” ( inspirat din: Între cer și pământ, Jon Kalman Stefansson )

  De câte ori nu ne-am oprit în mijlocul unei discuții cu cei mici sau chiar mari, întrebându-ne dacă am folosit cele mai potrivite cuvinte pentru a exprima ceea ce gândeam, simțeam?

 Trecem printr-o perioadă în care suntem aproape unii de ceilalți și realizăm cât este de greu să comunicăm. Obișnuiți să fim prinși în rutina vieții, responsabilităților, timpului măsurat la minut, realizăm că brusc și forțat, Universul ne-a oferit ceea ce ne doream: TIMP.

 Ce facem cu acest timp? Pus în fața lui, parcă ne-am dori acea rutina în care eram atât de… deconectați. Ne temem să ne privim mai mult de 5 minute în oglindă, ne temem să ne lăsam pierduți în ochii partenerului/ partenerei de viață, ne temem de entuziasmul și energia copiilor noștri. Ne simțim bursc mai obosiți decât atunci când lucram 25h/24h. 

Brusc ne dăm seama că nu știm cum e să fii… într-o familie. Nu mai știm să fim umani, să ne jucăm, să iubim, să ne comportăm și să comunicăm unii cu ceilalți.

Stop și de la capăt.

Haideți să folosim timpul pentru a comunica și a crea relații puternice în care familia: (soț, soție, copii) să fie sursa de energie, speranță, caldură, zâmbete, putere, vitalitate, iubire.

Cum?

  •   Cred că cel mai ușor mod este prin joc! Da, jocul! Închideți ochii și lăsați copilul din voi să exploreze și să dea formă oricărei curiozități interioare. Ce curioziăți interioare aveți?
  •   Priviți-vă copiii! Ce curiozități au? Fiți atenți la cuvintele lor, deoarece printre cuvintele lor veți descoperi întrebări, curiozități, idei care vă vor aduce în mod sigur cel puțin multe zâmbete pe față, sau chiar vă vor face să excalmați: WOW !
  •  Copiii sunt wow dacă intrăm în jocul lor, în mintea lor… dacă ne punem în papucii lor. 

 Este primăvară, totul înflorește și renaște, totul se REcrează. A sosit și timpul nostru! Avem timp să devenim primvară, să ne curațăm gândurile de frici și să le înlocuim cu raze de soare, să ne curațăm inimile de tristețe și să le umplem cu zâmbete pe care să le dăm mai departe, către alte inimi.

Avem timp să curațăm, rearanjăm, reorganizăm locuințele, casele noastre în care trăim și care ne conțin fie că suntem crenguțe înghețate de iarna sau muguri cu flori de primăvară.

 Avem timp să ne curățăm corpurile, templele sufletelor noastre, de toate greutățile și poverile adunate peste toamnă și iarnă. 

Din nou, CUM? 

 Ei bine, răspunsul la acest ”cum” se află în ascuns într-o cutie mică, ascunsă intr-un cufăr mare, îngropat în… inimile voastre. Așa că dechideți-vă cutiile și cutiuțele din inima. Acolo se află depozitate bine toate răspunsurile. Eu doar v-am provocat prin cuvinte la întrebări, întrebări care sper că v-au deschis inimile. 

 Cu multe zâmbete !

Andreea Mădălina Barbu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.