Cum să ai  copii fericiți atunci cand lucrezi de  acasă?

Dupa cum ati remarcat, numarul de infectari covid este in crestere, iar noi toti ne dorim ca viata copiilor nostri sa fie cat mai apropiata de ceea ce este firesc sa traiasca la aceasta varsta. 

Ca parinti ne gandim permanent la masuri prin care sa incercam sa prevenim infectarea copiilor, dar mai ales la metode prin care ii putem tine fericiti atunci cand noi, parintii lucram de acasa. Majoritatea părinților sunt obișnuiți să lucreze într-un birou frumos, insa circumstantele actuale ne forțeaza sa lucram de acasă cu copiii in jurul nostru, lucru ce ne ingreuneaza activitatea zilnica.

Iată câteva sfaturi folositoare pentru a-i ține  pe copii implicati in activitati, relaxati, dar si fericiti in zilele in care noi, adultii suntem  nevoiti sa lucram de acasa, iar ei raman la ore in sistem online.

1. Realizati un program echilibrat și realist

Pentru o zi fără stres, planificarea este esențială.. De aceea este necesar sa faceți un program zilnic – tinand cont de orarul școlii la care este inscris copilul, cat si de activitatile lui extra-scoalare.  Copiii trebuie sa simta ca orele desi se desfasoara in sistem online sunt la fel de importante ca cele desfasurate in sistem, face to face, in sediul scolii. Totodata nu trebuie sa  uitați de distracție: copiii colaboreaza cu noi dacă activitatile in care sunt implicati sunt distractive.

2. Fiti pregătiti să fiti flexibili

S-ar putea să descoperiți că, pentru a vă potrivi cu programul copiilor, este posibil să aveți nevoie să lucrati in echipa cu partenerul dvs. sau sa va modificati programul de lucru astfel incat copilul sa primeasca suportul unui adult in timpul orelor sau activitatilor la care participa.

3. Explicați situația

Poate părea evident, dar este important sa vorbiti cu copiii vostri. Discutați despre programul pe care l-ați decis și explicați de ce este atât de important sa il respecte fiecare membru al familiei.

4. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună

Incercați să profitați la maximum de fiecare clipa petrecuta împreună. Incercati sa tranformati fiecare activitate in timp de calitate rămânand  totodata in siguranta.

5. Inlocuiti tableta cu cartile

Este tentant să vă aruncați copiii în fața consolei TV / iPad / calculator, Dacă trebuie să planificați timpul de ecranare în ziua respectivă – programați-l atunci când primiți un apel/ o conferință.Este recomandat ca atunci cand copilul nu este angajat in nicio activitate sa citeasca carti potrivite varstei lui, iar apoi sa vi le povesteasca.

Voi ce strategii folositi atunci cand stati acasa cu copiii?

Lasati raspunsurile in comentarii.

Copilăria este inima tuturor vârstelor. – Lucian Blaga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.