Road Safety Week – 15-19.11.2021

Din pacate, Romania se afla pe primul loc la capitolul accidente rutiere soldate cu decese in randul minorilor, iar acest lucru se datoreaza in special faptului ca adultii din viata lor nu respecta regulile de siguranta rutiera.

De multe ori intalnim pe drumurile din Romania copii mici ce nu merg in scaune special destinate, copii mai mari ce sunt lasati pe bancheta din spate fara centura sau familii ce traverseaza prin locuri nepermise.

In acest sens, Pick Me Academy sustine Educatia Rutiera prin Road Safety week.

Bianual, timp de o saptamana, activitatile din cadrul claselor de gradinita si scoala primara li se alatura activitati specifice despre siguranta rutiera. Copiilor le sunt explicate regulile de circulatie, sunt invatati despre modalitatea corecta de a calatori cu masina cat si despre locurile speciale de traversat strada. Agenti ai Politiei Rutiere vin in sediile noastre si discuta cu copiii despre pericolele de pe strada si despre cum le putem evita in siguranta, iar micutii sunt antrenati in jocuri de rol ce ii invata bunele practici.

Suntem siguri ca, implicandu-i pe copii in acest tip de activitati, contribuim la o mai buna constientizare a modului in care, fiecare dintre noi, ne putem feri de pericolele din trafic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.